Тук може да се информирате за всички новости около Асоциацията и нейните членове, както и много друга полезна информация в областта на кредитирането и бързите кредити.
  • Глобалната пандемия, предизвикана от коронавируса, е период на стрес не само от здравна гледна точка, но и за финансите ни. На първо място, направете си извънреден бюджет, който включва само най-неотложни разходи и налични приходи поне за близките 3 месеца. Проверете дали вашите застрахователни полици могат да покрият разходи по потребителски кредити, ипотеки, риск от заболяване и безработица.

  • Бизнес анализатори в световен мащаб трескаво се опитват да начертаят сценариите за развитието на коронавирус пандемията и ефекта върху икономиките. Вече е ясно, че банкнотите лесно могат да разпространяват вируса, така че прогнозите са за значителен ръст на електронните разплащания и бум на дигиталното банкиране. Колкото повече продуктите на финтек компаниите отговарят на нуждите на хората в пандемична ситуация, толкова те ще стават все по-атрактивни, прогнозират анализатори.

  • Последното десетилетие отбелязва значим растеж на банкирането в световен мащаб. За броени седмици ефектът на коронавируса COVID-19 стана  толкова осезаем за кредитните институции и банките, че е по-важно от всякога да са ясни промените във финансовата екосистема и приспособяването на бизнес моделите, които ще влияят върху новите конкуренти и очакванията на потребителите. 


  • Стандартният европейски формуляр за предоставяне на информация при потребителски кредити е документ, който обединява информация, свързана с потребителския кредит – всички такси, лихви и задължителни елементи, които потребителят ще трябва да върне след срока на договора. 
    Това каза адв. Николай Цветанов, председател на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), в предаването "В развитие" на 4.03.2020 г. с водещ Вероника Денизова.

  • Небанковите финансови институции “Ай Ти Еф” Груп АД и „Кредито“ ООД станаха членове на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), с което общият брой на участващите компании в асоциацията става 10.

  • Традиционният модел при отпускането на кредити се основава на софтуерни, СРМ системи или отчетност, като един от тях е водещ, а другите го допълват.

  • Глобалната тенденция за безкешови плащания предоставя огромна възможност за мобилните портфейли, тъй като милиони хора в света все повече ги използват.
  • Една позабравена истина за празника на влюбените Св. Валентин е, че, за да изразиш любовта си към другия, не е необходимо да похарчиш състояние, а да измайсториш подаръка, пък било то и под формата на домашно приготвена вечеря, ръчно изработено бижу или картичка.